Alexander -M
Home > Ships > Alexander -M

Alexander -M

70 passagiers

contact ons

Wij heten u van harte welkom aan boord van de Alexander-M.
De ambiance op dit schip draagt bij aan een comfortabel verblijf aan boord, alwaar u vanaf het panoramadek prachtig overzicht heeft over de mooie wateren van ons vaargebied in Zuid- en Noord-Holland. Het schip is zeer goed geschikt om dagtochten met gezelschappen te verzorgen. Een bezoek aan de Zaanse schans of een uitstapje naar Delft, Gouda, Katwijk en Leiden, elke plek is voor dit schip bereikbaar.

De afmetingen van de Alexander-M zijn: lengte 23.50, breedte 4.20 en hoogte 3.40 meter, er is een binnen dek en panoramadek. Er is stroom aanwezig van 12 en 220 volt. Ook is er muziek via USB en Bluetooth, een microfoon, toilet, verwarming en rolstoellift aanwezig. Er kunnen maximaal 70 passagiers me.

Mogelijkheden en tussenstops

Wilt u meer uren varen dan de voorgestelde tochten/rondvaarten? Dan zijn opvolgende kosten € 220,00 per uur
Voorvaarkosten naar gewenste locatie zijn € 100,00 per uur (anders dan opstappen bij onze Rederij)

Extra tussenstops zijn:

 • Het bezoeken van het Vogelpark Avifauna, 1 uur € 9,75 p.p.
 • Een rondleiding door de kaasmakerij, 1 uur € 6,50 p.p.
 • Een rondleiding op de Asperge boerderij, 1 uur € 7,50 p.p.
 • Klompengolf in de polder, 1,5 uur € 7,50 p.p.

Even stoppen en wandelen in de natuur, recreatie eiland de Hemmen is all-in bij de huurprijs van het schip. Als u hier gebruik van wilt maken, graag dit dan aangeven op het contactformulier.

Mogelijkheden en tussenstops

Onze routes

Alle routes
1 t/m 3 uur
4 t/m 6 uur
7 t/m 9 uur
De tuinentour
De tuinentour (Alexander -M)

Deze route gaat via Braassemermeer, Oude Wetering, Ringvaart Haarlemermeer en Westeinderplassen. U vaart langs Rijnsaterwoude, Leimuiden, Ouderwetering, Leimuiderbrug, Rijsenhout en Aalsmeer. Dit duurt in totaal 4 uur.

€ 915,00 euro

Jacobswoudse rondje
Jacobswoudse rondje (Alexander -M)

Hierbij varen we een rondje Braassemermeer en Wijde Aa door natuurgebied de Hemmen. Tijdens deze route komt u langs diverse eilanden en een recreatiegebied. Hier kunt u lunchen of dineren. Deze boottocht duurt maximaal 3 uur.

€ 695,00 euro

Merentocht Groene Hart
Merentocht Groene Hart (Alexander -M)

Hierbij gaat u door het Braassemermeer, Kagerplassen en Wijde Aa. U vaart langs Woubrugge, Hoogmade, Leiderdorp, Leiden, Warmond, Kaagdorp, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Oude Wetering. Deze route duurt in totaal 4 uur.

€ 915,00 euro

Ronde van Alphen
Ronde van Alphen (Alexander -M)

Deze route gaat langs Woudwetering/Heimanswetering en de Oude Rijn. U vaart langs Woubrugge en Alphen aan den Rijn. Geniet van het prachtige uitzicht en de grachten waar u doorheen vaart. Deze boottocht duurt in totaal 3 uur.

€ 695,00 euro

Route/tocht naar wens
Route/tocht naar wens (Alexander -M)

Wij bezoeken de gehele regio, zo ook de Duin en bollenstreek en van Amsterdam tot Gouda. Dagtochten naar Delft, Katwijk, Gouda, Amsterdam, Leidschendam, Den Haag en de Nieuwkoopse Plassen. De tijdsduur en route bepaalt u zelf.

€ 695,00 - € 1575,00 euro

Boottocht Zuid-Holland
Boottocht Zuid-Holland (Alexander M)

Hierbij komt u langs Leiderdorp, Koudekerk a/d Rijn, Woubrugge en Alphen a/d Rijn. We varen via de Heimanswetering, Woudwetering, Braassemermeer en Ringvaart van de Haarlemmermeer. Dit is vanaf 2 uur en uit te breiden naar 9 uur.

€ 695,00 - € 2015,00 euro

Rondvaart Braassemermeer
Rondvaart Braassemermeer (Alexander M)

Het Braassemermeer ligt aan Roelofarendsveen en Rijnsaterwoude. Wij varen door Steiger, Ringvaart, Wetering, Braassemermeer en Wijde Aa. Onderweg ontdekt u het prachtig natuurgebied de Hemmen. Deze route duurt 1 tot 2 uur.

€ 695,00 euro

Grachtentocht Leiden
Grachtentocht Leiden (Alexander -M)

Deze route gaat via Braassemermeer, Paddegat, Wijde Aa, De Does, Dwarswetering, De Zijl, richting De Haven, Oude Rijn, Galgewater, Witte Singel, Groenhazengracht, Rapenburg, Nieuwe Rijn, Herengracht en weer terug. Dit is 4 uur varen.

€ 915,00 euro

Merentocht Westeinderplassen
Merentocht Westeinderplassen (Alexander M)

Hierbij gaat u door Steiger, Ringvaart, Zwet, Kleine Poel, Grote Poel en Pieter Leendert. Wij varen langs Leimuiden, Aalsmeer, Rijsenhout en Roelofarendsveen. Hier zijn vele jachthavens en leuke recreatiegebieden. Dit alles duurt 2 tot 3 uur.

€ 695,00 euro

Partyboot Leiden tour
Partyboot Leiden tour (Alexander M)

Tijdens deze tour varen we het rondje Groene Hart varen, waarbij we via de Oude Rijn langs Leiden varen. Tevens kunnen we een tussenstop maken in Leiden, zodat u de stad kunt gaan verkennen. Deze route duurt ongeveer 3 tot 4 uur.

€ 695,00 - € 915,00 euro

Rondvaart Kagerplassen
Rondvaart Kagerplassen (Alexander M)

De Kagerplassen staan bekend om haar vele molens. Tijdens deze tocht komt u langs Rijpwetering, Warmond, Oud Ade en Sassenheim. Onderweg zult u diverse eilanden, polders en rietsloten tegenkomen. Deze boottocht duurt 2 tot 4 uur.

€ 695 - € 915,00 euro

Eten en drinken

Recreatie eiland van Varendfeesten voor een gezellige tussenstop tijdens uw rondvaart.

 • Een totaal verzorgde BBQ
 • Sport en spel voor jong en oud
 • Een lunch of diner in restaurant de Kombuis

Aan boord is een gezellige bar aanwezig, een goed glas pils van de tap, of een lekker koud wijntje en frisdranken. En wat dacht u van een lekkere cocktail met ijs, of een lekker mandje met bitterballen of bittergarnituur?

Een compleet verzorgde High Tea aan boord behoort tot de mogelijkheden. Onze Rederij beschikt over een eigen recreatie eiland in het Braassemermeer. Op verzoek kunnen wij hier stoppen voor een lunch of diner in ons restaurantschip “De Kombuis”, zie www.restaurant-dekombuis.nl. Een veel gekozen arrangement is de Groene Hart BBQ tocht. In 4 uur varen we met uw gasten een rondje waarin we verschillende dorpen passeren en diverse sloten en meren bevaren. Na afloop staat er op het recreatie eiland een luxe BBQ pakket klaar met diverse sausen, stokbrood en salades. Terwijl de kinderen zich vermaken in de aanwezige speeltuin, kunnen uw gasten genieten van de rust, ruimte en natuur onder het genot van de BBQ.

Kinderpartijtjes met varen, zwemmen en speeltuin met na afloop patat of pannenkoeken eten op het recreatie eiland, behoort tevens tot de mogelijkheden.

Eten en drinken

Ons menu

Alle arrangementen
Lunch
Borrel
BBQ
Diner
Drankjes
Eiland BBQ de luxe
Eiland BBQ de luxe

De BBQ de luxe bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, 1 kipfilet op stok, peper biefstuk, shaslick, huzarensalade, stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. Hiervoor wordt er gestopt op ons recreatie eiland, waar u kunt genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig. U kunt zelf bepalen wanneer u de tussenstop wilt.

26,50 euro p.p.

Eiland BBQ standaard
Eiland BBQ standaard

De BBQ standaard bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, BBQ worst, huzarensalade , stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. We stoppen hiervoor op ons recreatie eiland, waar de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin. Op het eiland kunt u genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Bovendien zijn er voldoende banken met tafels aanwezig, waar men kan eten.

21,50 euro p.p.

BBQ kinderpakket incl. cadeautje
BBQ kinderpakket incl. cadeautje

Dit pakket bestaat uit divers BBQ vlees voor kinderen, zoals een hamburger, BBQ worst en diverse sauzen. Bovendien krijgt elk kind er een gratis cadeautje bij. Er kan hiervoor gestopt worden op een recreatie eiland, waar een speeltuin aanwezig is voor de kinderen. De tussenstop kan ingelast worden wanneer u wilt en er zijn voldoende banken en tafels aanwezig, waar iedereen kan eten.

9,95 euro p.p.

Borrelplank Braassemermeer
Borrelplank Braassemermeer

De borrel bestaat uit een borrelplank met diverse kaas en worst, olijven en diverse zoutjes en pinda’s. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. De borrelplank is bovendien zeer voordelig en er zit voor iedereen wat lekkers tussen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

4,95 euro p.p.

Lunch de Wijde Aa
Lunch de Wijde Aa

Deze uitgebreide lunch bestaat uit diverse broodjes hard en/of zacht, boterhammen en krentenbrood, vleeswaren en kaasplateau, mandjes met diverse zoetigheid en boter en melk of jus d'orange. Hierdoor zit er voor iedereen wat lekkers tussen en is er voldoende, ook voor kinderen. Dit is een voordelige lunch, waarbij men kan genieten van de gezelligheid en het uitzicht op het water en de natuur.

12,95 euro p.p.

Arrangement Lunch de Kombuis
Arrangement Lunch de Kombuis

Hiervoor stoppen we op recreatie eiland de Hemmen, al waar restaurant de Kombuis zich bevindt. De verzorgde lunch bestaande uit: soep van de dag, een luxe opgemaakte pistolet carpaccio of Italiaanse bol met zalm en jus d'orange. Er zit voor een ieder wel wat lekkers tussen en bovendien is dit pakket ideaal geschikt voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of jubileum.

14,50 euro p.p.

Hollandse stamppotten buffet
Hollandse stamppotten buffet

Dit uitgebreid Hollands stamppotten buffet bestaat uit: boerenkoolstamppot met spekjes, zuurkoolstamppot, andijviestamppot met spekjes, gehaktballetjes met jus, runderstoof met oud bruin bier, rookworst, zuurkoolspek, grove mosterd en groene salade van botersla. Met dit buffet zit er voor een ieder wel wat lekkers tussen en bovendien wordt met zorg voor u en uw gasten bereidt.

22,50 euro p.p.

Indonesisch of Thais buffet
Indonesisch of Thais buffet

Er is ook de mogelijkheid voor een Indonesische of Thais buffet, de prijzen hiervan zijn op aanvraag. Omdat we over een eigen keuken beschikken is een door u zelf samengesteld buffet door ons te verzorgen, alles is bespreekbaar. Wij bieden voor u de beste optie en zorgen ervoor dat alles naar wens is. Onze buffetten zijn uitgebreid en voldoende voor het aantal gasten op uw feest/uitje.

Op aanvraag

Saté buffet De Kombuis
Saté buffet De Kombuis

Voor dit buffet stoppen we bij restaurant de Kombuis, op recreatie eiland de Hemmen. Het bestaat uit: saté van kippendij (200 gram), friet, kroepoek en atjar en een frisse salade. Met dit buffet is er altijd voldoende voor iedereen en kunnen de gasten zelf kiezen wat en hoeveel ze willen eten. Bovendien kunt u zelf bepalen wanneer u de tussenstop wilt. Geschikt voor elk feestje of uitje.

19,50 euro p.p.

Arrangement Diner de Kombuis
Arrangement Diner de Kombuis

Hiervoor stoppen we op recreatie eiland de Hemmen, bij restaurant de Kombuis. Keuze uit: biefstukschotel, kippendij saté schotel, schnitzel schotel, zalmmoot pasta of een maaltijdsalade. Alle schotels worden geserveerd met frisse salade, groente en friet. Kindermenu bestaat uit: friet met kroket, frikandel of kipstukjes met mayo en appelmoes, Fristi en een ijsje na afloop € 8,50 p.p.

Vanaf 18,50

Hollands buffet warm/koud
Hollands buffet warm/koud

Dit buffet bestaat uit: brood met huisgemaakte kruidenboter, mini garnalencocktail met whiskysaus, mini sandwiches, kaasplateau, meloen met ham, zure haringsalade met bietjes, huzarensalade, gevulde eitjes en tomaten, malse Indische kipsaté, gehaktballetjes in mosterdsaus, gepocheerde tongrolletjes met witte wijnsaus, aardappelgratin met room en kaas en kaaskruiden poffertjes.

28,50 euro p.p.

De Scheepsbar hapjes
De Scheepsbar (Alexander -M)

Bij De Scheepsbar kan u zelf bepalen welke hapjes u wilt. Hierbij kunt u kiezen uit: kaasplankjes met diverse worstjes en olijven, zoutjes mix , diverse soorten tapas , koffie/thee met luxe gebak, , luxe hapjes en een borrel met diverse garnituren van warme en koude hapjes.

Download hier onze prijslijst

Welkomstdrankjes
Welkomstdrankjes (Alexander M)

U kunt bij ons uit diverse soorten welkomstdrankjes kiezen voor een onvergetelijk feest of uitje. U heeft keuze uit koffie met gebak, Kir Royal, champagne, prosecco (wit, rosé), schipperbitter of Pink Royal. Uiteraard kunnen wij op verzoek zorgen voor andere merken en/of dranken. De totaalprijs wordt na afloop berekend.

Download hier onze prijslijst

Afkoop vrij drinken
Afkoop vrij drinken (Alexander -M)

Bij dit arrangement hebben uw gasten keuze uit koffie, thee, pils, wijn en frisdrank.

 • 1,5 uur 16 euro per persoon,
 • 2 uur 21 euro per persoon,
 • 2,5 uur 23,50 euro per persoon,
 • 3 uur 26 euro per persoon,
 • Voor elk verder opvolgend uur 2,50 extra.

Er kan onbeperkt door uw gasten gedronken worden, u betaalt nog steeds hetzelfde. Bovendien is er genoeg keus. U kunt zelf kiezen wat u wilt, afhankelijk van de tijdsduur van uw feest.

Download hier onze prijslijst

De Scheepsbar drankjes
De Scheepsbar drankjes (Alexander -M)

Uw gasten kunnen zelf kiezen wat ze willen drinken. drankjes bedient aan tafel of afhalen aan de bar op basis van na calculatie. bier, wijn, vruchtensappen en frisdranken. Alle andere drankjes op aanvraag zie prijslijst. Bovendien kunt u het combineren met een borrel naar keuze.

Download hier onze prijslijst

High Tea
High Tea

Deze High Tea bestaat uit: luxe belegde sandwiches, huisgemaakte monchou, brownies en scones, profiteroles, tiramisu-gebakjes, bavarois longueurs, diverse soorten petit fours en muffins, gevulde bonbons, roombotercake met slagroom, huisgemaakte lauwwarme quiche, groot scala van vers fruit en diverse soorten thee. Perfect voor speciale gelegenheden. Zie de prijslijst voor alle specificaties

24,95 euro p.p.

Offerte aanvragen voor de Alexander-M

Wilt u de Alexander-M van Varendfeesten huren? Neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen of bel ons op 0172 519 329. U kunt hierbij zelf uw wensen aangeven.

             

  Ontvangst met (Drankjes)

  Niet van toepassing
  Kir Royal € 5,50 p.p.
  Champagne (methode d`champagnoise) € 6,25 blz.p.
  Koffie / thee 2 x p.p. € 4,80 p.p.
  Koffie/ thee 2 x p.p. + Luxe gebak € <span style="">8,55 </span><span style="">blz.p.</span>
  Prosecco (wit, rosé) € 5,25 blz.p.
  Schipperbitter € 3,75 p.p.

  Ontvangst met (Patisserie)

  Niet van toepassing
  Bruidstaart € 7,50 blz.p.
  Bonbon € 0,95 p. stuk
  Cake € 1,60 p. stuk
  Koffie assortiment € 2,45 blz.p.
  Luxe gebak € 3,75 p. stuk
  Petit four en française € 2,90 p. stuk  

  Lunch

  Niet van toepassing
  Lunch de Wijde Aa € 12,95 p.p.
  Arrangement Lunch de Kombuis € 14,50 p.p.
  High Tea € 24,95 p.p.

  Borrelhapjes

  Niet van toepassing
  Borrelplank Braassemermeer € 4,95 p.p.
  De Scheepsbar hapjes Zie prijslijst

  Diner

  Niet van toepassing
  Eiland BBQ de luxe € 26,50 p.p.
  Eiland BBQ standaard € 21,50 p.p.
  BBQ kinderpakket incl. cadeautje € 9,95 p.p.
  Hollandse stamppotten buffet € 22,50 p.p.
  Indonesisch of Thais buffet € Op aanvraag p.p.
  Saté buffet De Kombuis € 19,50 p.p.
  Arrangement Diner de Kombuis € Vanaf 18,50 p.p.
  Hollands buffet warm/koud € 28,50 p.p.

  Drankjes

  Niet van toepassing
  Welkomstdrankjes Zie prijslijst
  Afkoop vrij drinken Zie prijslijst
  De Scheepsbar drankjes Zie prijslijst

  Vaartocht voorkeur

  Boottocht Gouda
  De tuinentour
  Merentocht Groene Hart
  Route/tocht naar wens
  Boottocht Volendam
  Boottocht Zuid-Holland
  Merentocht Westeinderplassen
  Partyboot Leiden tour
  Rondvaart Braassemermeer
  Rondvaart Haarlem
  Rondvaart Kagerplassen
  Route Amsterdam Haarlem Cruise
  Route Zaanse Schans Zaandam
  Route over de Vliet
  Tour Ringvaart Haarlemmermeer
  Vaarroute Amsterdam
  Vaartocht Leidschendam
  Vaartocht Noord-Holland