Home > Boottocht Zaanse Schans voor seniorendag Roelofarendsveen, Kaag en Abbenes

Boottocht Zaanse Schans voor seniorendag Roelofarendsveen, Kaag en Abbenes

Feestje vieren? Zie nu onze beschikbare boten!

Zie de Boten

Met de rondvaartboot naar Zaandam tijdens boottocht Zaanse Schans

Op maandag 4 juni gingen de trossen s’ochtends om 9.00 uur los voor een tweedaagse boottocht Zaanse Schans te Zaandam. Vanaf 8.00 uur werden de gasten met koffie en gebak aan boord ontvangen waarna om 9.00 uur het startsein werd gegeven dat we konden vertrekken.

Met 130 gasten aan boord werd er koers gezet naar de Zaanse Schans te Zaandam

Via de Braassemermeer en de Woudwetering ging de tocht naar Alphen a/d Rijn. Via de Oude Rijn en het Aarkanaal kwamen we bij Bilderdam, daar aangekomen moesten we geschut worden in de Tolhuissluis. Vanaf de sluis werd er via de Amstel koers gezet richting Amsterdam.Vervolgens via het Oosterdok draaiden we het IJ op en over het Noordzeekanaal verder voor het laatste deel over de Zaan met nog een schutting in de Beatrixsluis te Zaandam. Precies volgens schema werd er om 17.00 uur aangemeerd bij de Zaanse Schans waar de bussen gereed stonden om de gasten weer terug naar onze thuishaven te brengen. Helaas zat het weer die dag niet mee maar dankzij een heerlijke lunch en een borrel met wat hapjes en een muziekje was de dag toch meer dan geslaagd. Op dinsdag 5 juli arriveerden de bussen om 9.45 uur in de Zaanse Schans. De gasten hadden nog een uurtje tijd om de Zaanse Schans te bezichtigen en vanaf 10.30 uur kwamen de gasten bij ons aan boord voor de boottocht Zaanse Schans naar onze thuishaven te Roelofarendsveen.

Van Zaandam naar Kaagdorp

Vervolgens werd om 11.00 uur het startsein gegeven en werd er met weer 130 gasten aan de terugreis richting Buitenkaag begonnen. Onder het genot van koffie & gebak werd er koers gezet richting de Beatrixsluis te Zaandam. Vervolgens draaiden we het Noordzeekanaal op en werd er koers gezet richting Haarlem. Via het zijkanaal C en de sluis bij spaarndam over het Spaarne door de stad Haarlem heen om vervolgens bij het Cruquius museum weer de Ringvaart van de Haarlemmermeer op te draaien en zo het laatste stuk richting Buitenkaag te varen. Vandaag was er nog wat tijd over zodat we ook nog een stuk van de prachtige Kagerplassen gevaren hebben. Vandaag waren de weersomstandigheden een stuk gezelliger en werd er heerlijk gebruik gemaakt van de buitendekken. Wij bedanken beide seniorencomités voor de gezellige dagen!! rondvaart-zaanse-schans-3
Vorige Volgende
             

  Soort dienst

  Boottocht
  Dagtocht
  Een verjaardag boot
  Feesten
  Muziek & Uitjes
  Trouwen op een boot