Maria Cornelia
Home > Ships > Maria Cornelia

Maria Cornelia

30 passagiers

contact ons

Wij heten u van harte welkom aan boord van de Maria Cornelia.
Dit schip is vroeger gebouwd voor het vervoer van melkbussen door de stad Groningen. Hierdoor is dit schip zeer goed geschikt om te manoeuvreren door de smalle grachten in de stad en de polders in het Groene Hart. Ook de polders van Roelofarendsveen, de mooie natuurplassen in Nieuwkoop, maar ook het bruisende grachtennetwerk in Leiden behoren tot het vaargebied.

De afmetingen van de Maria Cornelia zijn: lengte 12.50, breedte 3.20 en hoogte 2.40 meter overdekt en geheel open is de hoogte 1.10 meter. Er is stroom aanwezig van 12 en 220 volt. Ook is er muziek via USB en Bluetooth, een microfoon en toilet aanwezig. Er kunnen maximaal 35 passagiers me.
Om de beleving van een dagtocht of een rondvaart van een paar uur op het water een extra gevoel te geven, kan dit schip bij mooi weer geheel open worden gemaakt. Dit geeft een extra beleving op het water voor uw gasten.

Mogelijkheden en tussenstops

Wilt u meer uren varen dan de voorgestelde tochten/rondvaarten? Dan zijn opvolgende kosten € 115,00 per uur
Voorvaarkosten naar gewenste locatie zijn € 65,00 per uur (anders dan opstappen bij onze Rederij).

Extra tussenstops zijn:

 • Het bezoeken van het Vogelpark Avifauna, 1 uur € 9,75 p.p.
 • Een rondleiding door de kaasmakerij, 1 uur € 6,50 p.p.
 • Een rondleiding op de Asperge boerderij, 1 uur € 7,50 p.p.
 • Klompengolf in de polder, 1,5 uur € 7,50 p.p.

Even stoppen en wandelen in de natuur, recreatie eiland de Hemmen is all-in bij de huurprijs van het schip. Als u hier gebruik van wilt maken, graag dit dan aangeven op het contactformulier. Ook zijn kinderfeestjes waarbij u zelf de hapjes en drankjes verzorgd mogelijk, u huurt dan alleen het schip inclusief schipper.

Mogelijkheden en tussenstops

Onze routes

Alle routes
2 uur
3 uur
4 uur
De Tulpenroute
De Tulpenroute (Maria Cornelia)

Nadat we zijn vetrokken vanaf een door u vastgestelde opstaplocatie, varen we door een sluis van de Veense polders. Alwaar we de welbekende tulpenroute gaan varen tussen de tuinen door. Het is 2 uur varen na aankomst bij de sluis.

€ 410,00 euro

De tuinentour
De tuinentour (Maria Cornelia)

Deze route gaat via Braassemermeer, Oude Wetering, Ringvaart Haarlemermeer en Westeinderplassen. U vaart langs Rijnsaterwoude, Leimuiden, Ouderwetering, Leimuiderbrug, Rijsenhout en Aalsmeer. Dit duurt in totaal 4 uur.

€ 525,00 euro

Grachtentocht Leiden
Grachtentocht Leiden (Maria Cornelia)

Deze route gaat via Braassemermeer, Paddegat, Wijde Aa, De Does, Dwarswetering, De Zijl, richting De Haven, Oude Rijn, Galgewater, Witte Singel, Groenhazengracht, Rapenburg, Nieuwe Rijn, Herengracht en weer terug. Dit is 4 uur varen.

€ 525,00 euro

Jacobswoudse rondje
Jacobswoudse rondje (Maria Cornelia)

Hierbij varen we een rondje Braassemermeer en Wijde Aa door natuurgebied de Hemmen. Tijdens deze route komt u langs diverse eilanden en een recreatiegebied. Hier kunt u lunchen of dineren. Deze boottocht duurt maximaal 3 uur.

€ 410,00 euro

Merentocht Groene Hart
Merentocht Groene Hart (Maria Cornelia)

Hierbij gaat u door het Braassemermeer, Kagerplassen en Wijde Aa. U vaart langs Woubrugge, Hoogmade, Leiderdorp, Leiden, Warmond, Kaagdorp, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Oude Wetering. Deze route duurt in totaal 4 uur.

€ 525,00 euro

Munnikenpolder route
Munnikenpolder route (Maria Cornelia)

We varen door de rivieren: 0ud Rijn, Kromme Does en Wijde Aa. Deze route gaat langs Woubrugge, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude, Koudenkerk, Zoeterwoude, Leiderdorp en Hoogmade. Deze boottocht duurt ongeveer 3 uur.

€ 410,00 euro

Poldertocht Ter Aar
Poldertocht Ter Aar (Maria Cornelia)

Deze route gaat door het Braassemermeer, Drecht, Aarkanaal, Oude Rijn, Heijmanswetering en Woudwetering. U vaart langs Oude Wetering, Leimuiden, Bilderdam, Papeveer, Ter Aar en Alphen aan den Rijn. De boottocht duurt 4 uur.

€ 525,00 euro

Ronde van Alphen
Ronde van Alphen (Maria Cornelia)

Deze route gaat langs Woudwetering/Heimanswetering en de Oude Rijn. U vaart langs Woubrugge en Alphen aan den Rijn. Geniet van het prachtige uitzicht en de grachten waar u doorheen vaart. Deze boottocht duurt in totaal 2 uur.

€ 410,00 euro

Route/tocht naar wens
Route/tocht naar wens (Maria Cornelia)

Wij bezoeken de gehele regio, zo ook de Duin en bollenstreek en van Amsterdam tot Gouda. Dagtochten naar Delft, Katwijk, Gouda, Amsterdam, Leidschendam, Den Haag en de Nieuwkoopse Plassen. De tijdsduur en route bepaalt u zelf.

€ 410,00 - € 755,00 euro

Eten en drinken

Recreatie eiland van Varendfeesten voor een gezellige tussenstop tijdens uw rondvaart.

 • Een totaal verzorgde BBQ
 • Sport en spel voor jong en oud
 • Een lunch of diner in restaurant de Kombuis

Aan boord staan enkele koelboxen rijk gevuld met frisdranken, pils en wijn. Wij stemmen bij speciale wensen de koelboxen af naar uw keuze. Na afloop van de rondvaart worden de gebruikte consumpties op nacalculatie in rekening gebracht.
Onze Rederij beschikt over een eigen recreatie eiland in het Braassemermeer.
Op verzoek kunnen wij hier stoppen voor een lunch of diner in ons restaurantschip “De Kombuis”, zie www.restaurant-dekombuis.nl. Een veel gekozen arrangement is de Groene Hart BBQ tocht. In 4 uur varen we met uw gasten een rondje waarin we verschillende dorpen passeren en diverse sloten en meren bevaren. Na afloop staat er op het recreatie eiland een luxe BBQ pakket klaar met diverse sauzen, stokbrood en salades. Terwijl de kinderen zich vermaken in de aanwezige speeltuin, kunnen uw gasten genieten van de rust, ruimte en natuur onder het genot van een BBQ.
Kinderpartijtjes met varen, zwemmen en speeltuin met na afloop patat of pannenkoeken eten op het recreatie eiland, behoort tevens tot de mogelijkheden.

Eten en drinken

Ons menu

Alle arrangementen
Lunch
Borrel
BBQ
Diner
Drankjes
Eiland BBQ standaard
Eiland BBQ standaard

De BBQ standaard bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, BBQ worst, huzarensalade , stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. We stoppen hiervoor op ons recreatie eiland, waar de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin. Op het eiland kunt u genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Bovendien zijn er voldoende banken met tafels aanwezig, waar men kan eten.

21,50 euro p.p.

Eiland BBQ de luxe
Eiland BBQ de luxe

De BBQ de luxe bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, 1 kipfilet op stok, peper biefstuk, shaslick, huzarensalade, stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. Hiervoor wordt er gestopt op ons recreatie eiland, waar u kunt genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig. U kunt zelf bepalen wanneer u de tussenstop wilt.

26,50 euro p.p.

BBQ kinderpakket incl. cadeautje
BBQ kinderpakket incl. cadeautje

Dit pakket bestaat uit divers BBQ vlees voor kinderen, zoals een hamburger, BBQ worst en diverse sauzen. Bovendien krijgt elk kind er een gratis cadeautje bij. Er kan hiervoor gestopt worden op een recreatie eiland, waar een speeltuin aanwezig is voor de kinderen. De tussenstop kan ingelast worden wanneer u wilt en er zijn voldoende banken en tafels aanwezig, waar iedereen kan eten.

9,95 euro p.p.

Hollandse borrelplank
Hollandse borrelplank (MC)

De Hollandse borrelplank bestaat uit een borrelplank met diverse kaas en worst, olijven en diverse zoutjes en pinda’s. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

4,95 euro p.p.

Franse borrelplank
Franse borrelplank

De Franse plank bestaat uit een tapasplank met diverse Franse brie, olijven, Parma ham, Paturain en diverse soorten toast. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

6,95 euro p.p.

Spaanse borrelplank
Spaanse borrelplank

De Spaanse plank bestaat uit een tapasplank met diverse Spaanse kaasjes, olijven, druiven, Fuet worst, Chorizo ect. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

6,95 euro p.p.

Lunch de Wijde Aa
Lunch de Wijde Aa

Deze uitgebreide lunch bestaat uit diverse broodjes hard en/of zacht, boterhammen en krentenbrood, vleeswaren en kaasplateau, mandjes met diverse zoetigheid en boter en melk of jus d'orange. Hierdoor zit er voor iedereen wat lekkers tussen en is er voldoende, ook voor kinderen. Dit is een voordelige lunch, waarbij men kan genieten van de gezelligheid en het uitzicht op het water en de natuur.

12,95 euro p.p.

Arrangement Lunch de Kombuis
Arrangement Lunch de Kombuis

Hiervoor stoppen we op recreatie eiland de Hemmen, al waar restaurant de Kombuis zich bevindt. De verzorgde lunch bestaande uit: soep van de dag, een luxe opgemaakte pistolet carpaccio of Italiaanse bol met zalm en jus d'orange. Er zit voor een ieder wel wat lekkers tussen en bovendien is dit pakket ideaal geschikt voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of jubileum.

14,50 euro p.p.

Arrangement Diner de Kombuis
Arrangement Diner de Kombuis

Hiervoor stoppen we op recreatie eiland de Hemmen, bij restaurant de Kombuis. Keuze uit: biefstukschotel, kippendij saté schotel, schnitzel schotel, zalmmoot pasta of een maaltijdsalade. Alle schotels worden geserveerd met frisse salade, groente en friet. Kindermenu bestaat uit: friet met kroket, frikandel of kipstukjes met mayo en appelmoes, Fristi en een ijsje na afloop € 8,50 p.p.

Vanaf 18,50

Afkoop vrij drinken
Afkoop vrij drinken (MC)

Bij dit arrangement hebben uw gasten keuze uit koffie, thee, pils, wijn en frisdrank.

 • 1,5 uur 14 euro per persoon,
 • 2 uur 21 euro per persoon,
 • 2,5 uur 21,50 euro per persoon,
 • 3 uur 24 euro per persoon,
 • Voor elk veder opvolgend uur 2,50 extra.

Er kan onbeperkt door uw gasten gedronken worden, u betaalt nog steeds hetzelfde. Bovendien is er genoeg keus. U kunt zelf kiezen wat u wilt, afhankelijk van de tijdsduur van uw feest.

Welkomstdrankjes
Welkomstdrankjes (MC)

U kunt bij ons uit diverse soorten welkomstdrankjes kiezen voor een onvergetelijk feest of uitje. U heeft keuze uit koffie met gebak, prosecco (wit, rosé) of schipperbitter Pink Royal. Uiteraard kunnen wij op verzoek zorgen voor andere merken en/of dranken. De totaalprijs wordt na afloop berekend.

De Scheepsbar drankjes
De Scheepsbar drankjes (Maria Cornelia)

De Scheepsbar bestaat uit: bier €2,50, wijn €3,50, frisdranken €2,00 per stuk. Uw gasten kunnen zelf kiezen wat ze willen drinken. Deze drankjes worden gekoeld aan boord gebracht in boxen, na afloop worden de gebruikte consumpties geteld en in rekening gebracht. Uw gasten hebben voldoende keuze. Bovendien kunt u het combineren met een borrel naar keuze.

Offerte aanvragen voor de Maria Cornelia

Wilt u de Maria Cornelia van Varendfeesten huren? Neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen of bel ons op 0172 519 329. U kunt hierbij zelf uw wensen aangeven.

             

  Lunch

  Niet van toepassing
  Lunch de Wijde Aa € 12,95 p.p.
  Arrangement Lunch de Kombuis € 14,50 p.p.

  Borrelhapjes

  Niet van toepassing
  Hollandse borrelplank € 4,95 p.p.
  Franse borrelplank € 6,95 p.p.
  Spaanse borrelplank € 6,95 p.p.

  Diner

  Niet van toepassing
  Eiland BBQ standaard € 21,50 p.p.
  Eiland BBQ de luxe € 26,50 p.p.
  BBQ kinderpakket incl. cadeautje € 9,95 p.p.
  Arrangement Diner de Kombuis € Vanaf 18,50 p.p.

  Drankjes

  Niet van toepassing
  Afkoop vrij drinken € p.p.
  Welkomstdrankjes € p.p.
  De Scheepsbar drankjes € p.p.

  Vaartocht voorkeur

  De tuinentour
  De Tulpenroute
  Grachtentocht Leiden
  Jacobswoudse rondje
  Merentocht Groene Hart
  Munnikenpolder route
  Poldertocht Ter Aar
  Ronde van Alphen
  Route/tocht naar wens