Vrijbuiter
Home > Ships > Vrijbuiter

Vrijbuiter

50 passagiers

contact ons

Wij heten u van harte welkom aan boord van de Vrijbuiter.
Dit schip is in 2011 nieuw gebouwd en voorzien van alle technische gemakken. Hierdoor is dit schip zeer goed geschikt om te manoeuvreren door de smalle grachten in de stad en de polders in het Groene Hart. Ook de polders van Roelofarendsveen, de mooie natuurplassen in Nieuwkoop, de grachten van Leiden en Gouda en een rondje door Haarlem zijn bij uitstek geschikt voor dit schip. U kunt hierbij heerlijk genieten van de rust, ruimte en het uitzicht op het water.

De afmetingen van de Vrijbuiter zijn: lengte 18.00, breedte 3.00 en hoogte 2.20 meter overdekt en geheel open is de hoogte 1.10 meter. Er is stroom aanwezig van 12 en 220 volt. Ook is er muziek via USB en Bluetooth, een microfoon en toilet aanwezig. Er kunnen maximaal 60 passagiers me.

Mogelijkheden en tussenstops

Wilt u meer uren varen dan de voorgestelde tochten/rondvaarten? Dan zijn opvolgende kosten € 165,00 per uur.
Voorvaarkosten naar gewenste locatie zijn € 80,00 per uur (anders dan opstappen bij onze Rederij)

Extra tussenstops zijn:

 • Het bezoeken van het Vogelpark Avifauna, 1 uur € 9,75 p.p.
 • Een rondleiding door de kaasmakerij, 1 uur € 6,50 p.p.
 • Een rondleiding op de Asperge boerderij, 1 uur € 7,50 p.p.
 • Klompengolf in de polder, 1,5 uur € 7,50 p.p.

Even stoppen en wandelen in de natuur, recreatie eiland de Hemmen is all-in bij de huurprijs van het schip. Als u hier gebruik van wilt maken, graag dit dan aangeven op het contactformulier.

Mogelijkheden en tussenstops

Onze routes

Alle routes
2 uur
3 uur
4 uur
De tuinentour
De tuinentour (Vrijbuiter)

Deze route gaat via Braassemermeer, Oude Wetering, Ringvaart Haarlemermeer en Westeinderplassen. U vaart langs Rijnsaterwoude, Leimuiden, Ouderwetering, Leimuiderbrug, Rijsenhout en Aalsmeer. Dit duurt in totaal 4 uur.

€ 695,00 euro

Grachtentocht Leiden
Grachtentocht Leiden (Vrijbuiter)

Deze route gaat via Braassemermeer, Paddegat, Wijde Aa, De Does, Dwarswetering, De Zijl, richting De Haven, Oude Rijn, Galgewater, Witte Singel, Groenhazengracht, Rapenburg, Nieuwe Rijn, Herengracht en weer terug. Dit is 4 uur varen.

€ 695,00 euro

Jacobswoudse rondje
Jacobswoudse rondje (Vrijbuiter)

Hierbij varen we een rondje Braassemermeer en Wijde Aa door natuurgebied de Hemmen. Tijdens deze route komt u langs diverse eilanden en een recreatiegebied. Hier kunt u lunchen of dineren. Deze boottocht duurt maximaal 3 uur.

€ 530,00 euro

Merentocht Groene Hart
Merentocht Groene Hart (Vrijbuiter)

Hierbij gaat u door het Braassemermeer, Kagerplassen en Wijde Aa. U vaart langs Woubrugge, Hoogmade, Leiderdorp, Leiden, Warmond, Kaagdorp, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Oude Wetering. Deze route duurt in totaal 4 uur.

€ 695,00 euro

Munnikenpolder route
Munnikenpolder route (Vrijbuiter)

We varen door de rivieren: 0ud Rijn, Kromme Does en Wijde Aa. Deze route gaat langs Woubrugge, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude, Koudenkerk, Zoeterwoude, Leiderdorp en Hoogmade. Deze boottocht duurt ongeveer 3 uur.

€ 530,00 euro

Poldertocht Ter Aar
Poldertocht Ter Aar (Vrijbuiter)

Deze route gaat door het Braassemermeer, Drecht, Aarkanaal, Oude Rijn, Heijmanswetering en Woudwetering. U vaart langs Oude Wetering, Leimuiden, Bilderdam, Papeveer, Ter Aar en Alphen aan den Rijn. De boottocht duurt 4 uur.

€ 695,00 euro

Ronde van Alphen
Ronde van Alphen (Vrijbuiter)

Deze route gaat langs Woudwetering/Heimanswetering en de Oude Rijn. U vaart langs Woubrugge en Alphen aan den Rijn. Geniet van het prachtige uitzicht en de grachten waar u doorheen vaart. Deze boottocht duurt in totaal 2 uur.

€ 530,00 euro

Route/tocht naar wens
Route/tocht naar wens (Vrijbuiter)

Wij bezoeken de gehele regio, zo ook de Duin en bollenstreek en van Amsterdam tot Gouda. Dagtochten naar Delft, Katwijk, Gouda, Amsterdam, Leidschendam, Den Haag en de Nieuwkoopse Plassen. De tijdsduur en route bepaalt u zelf.

€ 530,00 - € 1025,00 euro

Eten en drinken

Recreatie eiland van Varendfeesten voor een gezellige tussenstop tijdens uw rondvaart.

 • Een totaal verzorgde BBQ
 • Sport en spel voor jong en oud
 • Een lunch of diner in restaurant de Kombuis

Onze Rederij beschikt over een eigen recreatie eiland in het Braassemermeer. Op verzoek kunnen wij hier stoppen voor een lunch of diner in ons restaurantschip “De Kombuis”, zie www.restaurant-dekombuis.nl. Een veel gekozen arrangement is de Groene Hart BBQ tocht. In 4 uur varen we met uw gasten een rondje waarin we verschillende dorpen passeren en diverse sloten en meren bevaren. Na afloop staat er op het recreatie eiland een luxe BBQ pakket klaar met diverse sausen, stokbrood en salades. Terwijl de kinderen zich vermaken in de aanwezige speeltuin, kunnen uw gasten genieten van de rust, ruimte en natuur onder het genot van de BBQ.
Kinderpartijtjes met varen, zwemmen en speeltuin met na afloop patat of pannenkoeken
eten op het recreatie eiland, behoort tevens tot de mogelijkheden.

Eten en drinken

Ons menu

Alle arrangementen
Lunch
Borrel
BBQ
Diner
Drankjes
Eiland BBQ de luxe
Eiland BBQ de luxe

De BBQ de luxe bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, 1 kipfilet op stok, peper biefstuk, shaslick, huzarensalade, stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. Hiervoor wordt er gestopt op ons recreatie eiland, waar u kunt genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig. U kunt zelf bepalen wanneer u de tussenstop wilt.

26,50 euro p.p.

Eiland BBQ standaard
Eiland BBQ standaard

De BBQ standaard bestaat uit 3 stokjes kip saté, een runder hamburger, BBQ worst, huzarensalade , stokbrood kruidenboter en diverse sauzen. We stoppen hiervoor op ons recreatie eiland, waar de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin. Op het eiland kunt u genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. Bovendien zijn er voldoende banken met tafels aanwezig, waar men kan eten.

21,50 euro p.p.

BBQ kinderpakket incl. cadeautje
BBQ kinderpakket incl. cadeautje

Dit pakket bestaat uit divers BBQ vlees voor kinderen, zoals een hamburger, BBQ worst en diverse sauzen. Bovendien krijgt elk kind er een gratis cadeautje bij. Er kan hiervoor gestopt worden op een recreatie eiland, waar een speeltuin aanwezig is voor de kinderen. De tussenstop kan ingelast worden wanneer u wilt en er zijn voldoende banken en tafels aanwezig, waar iedereen kan eten.

9,95 euro p.p.

Lunch de Wijde Aa
Lunch de Wijde Aa

Deze uitgebreide lunch bestaat uit diverse broodjes hard en/of zacht, boterhammen en krentenbrood, vleeswaren en kaasplateau, mandjes met diverse zoetigheid en boter en melk of jus d'orange. Hierdoor zit er voor iedereen wat lekkers tussen en is er voldoende, ook voor kinderen. Dit is een voordelige lunch, waarbij men kan genieten van de gezelligheid en het uitzicht op het water en de natuur.

12,95 euro p.p.

Saté buffet De Kombuis
Saté buffet De Kombuis

Voor dit buffet stoppen we bij restaurant de Kombuis, op recreatie eiland de Hemmen. Het bestaat uit: saté van kippendij (200 gram), friet, kroepoek en atjar en een frisse salade. Met dit buffet is er altijd voldoende voor iedereen en kunnen de gasten zelf kiezen wat en hoeveel ze willen eten. Bovendien kunt u zelf bepalen wanneer u de tussenstop wilt. Geschikt voor elk feestje of uitje.

19,50 euro p.p.

Arrangement Diner de Kombuis
Arrangement Diner de Kombuis (Vrijbuiter)

Hiervoor stoppen we op recreatie eiland de Hemmen, bij restaurant de Kombuis. Keuze uit: biefstukschotel, kippendij saté schotel, schnitzel schotel, zalmmoot pasta of een maaltijdsalade. Alle schotels worden geserveerd met frisse salade, groente en friet. Kindermenu bestaat uit: friet met kroket, frikandel of kipstukjes met mayo en appelmoes, Fristi en een ijsje na afloop € 8,50 p.p.

Vanaf 18,50

Welkomstdrankjes
Welkomstdrankjes (Vrijbuiter)

U kunt bij ons uit diverse soorten welkomstdrankjes kiezen voor een onvergetelijk feest of uitje. U heeft keuze uit koffie met gebak, Kir Royal, champagne, prosecco (wit, rosé), schipperbitter of Pink Royal. Uiteraard kunnen wij op verzoek zorgen voor andere merken en/of dranken. De totaalprijs wordt na afloop berekend.

Download hier onze prijslijst

Afkoop vrij drinken
Afkoop vrij drinken (Vrijbuiter)

Bij dit arrangement hebben uw gasten keuze uit koffie, thee, pils, wijn en frisdrank.

 • 1,5 uur 16 euro per persoon,
 • 2 uur 21 euro per persoon,
 • 2,5 uur 23,50 euro per persoon,
 • 3 uur 26 euro per persoon,
 • Voor elk verder opvolgend uur 2,50 extra.

Er kan onbeperkt door uw gasten gedronken worden, u betaalt nog steeds hetzelfde. Bovendien is er genoeg keus. U kunt zelf kiezen wat u wilt, afhankelijk van de tijdsduur van uw feest.

Download hier onze prijslijst

De Scheepsbar drankjes
De Scheepsbar drankjes (Vrijbuiter)

Uw gasten kunnen zelf kiezen wat ze willen drinken. drankjes bedient aan tafel of afhalen aan de bar op basis van na calculatie. bier, wijn, vruchtensappen en frisdranken. Alle andere drankjes op aanvraag zie prijslijst. Bovendien kunt u het combineren met een borrel naar keuze.

Download hier onze prijslijst

High Tea
High Tea

Deze High Tea bestaat uit: luxe belegde sandwiches, huisgemaakte monchou, brownies en scones, profiteroles, tiramisu-gebakjes, bavarois longueurs, diverse soorten petit fours en muffins, gevulde bonbons, roombotercake met slagroom, huisgemaakte lauwwarme quiche, groot scala van vers fruit en diverse soorten thee. Perfect voor speciale gelegenheden. Zie de prijslijst voor alle specificaties

24,95 euro p.p.

De Scheepsbar hapjes
De Scheepsbar (Vrijbuiter)

Bij De Scheepsbar kunt u zelf bepalen welke hapjes u wilt. Hierbij kunt u kiezen uit: kaas/worst, zoutjes mix, koffie/thee met luxe gebak, luxe hapjes ect. Zie voor keuzes prijslijst.

Download hier onze prijslijst

Hollandse borrelplank
Hollandse borrelplank (MC)

De Hollandse borrelplank bestaat uit een borrelplank met diverse kaas en worst, olijven en diverse zoutjes en pinda’s. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

4,95 euro p.p.

Franse borrelplank
Franse borrelplank

De Franse plank bestaat uit een tapasplank met diverse Franse brie, olijven, Parma ham, Paturain en diverse soorten toast. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

6,95 euro p.p.

Spaanse borrelplank
Spaanse borrelplank

De Spaanse plank bestaat uit een tapasplank met diverse Spaanse kaasjes, olijven, druiven, Fuet worst, Chorizo ect. We bereiden deze borrel met zorg voor u. Men kan tussendoor even genieten van een hapje en gezellig met elkaar praten of elkaar leren kennen. Ideaal voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsuitje of jubileum.

6,95 euro p.p.

Offerte aanvragen voor de Vrijbuiter

Wilt u de Vrijbuiter van Varendfeesten huren? Neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen of bel ons op 0172 519 329. U kunt hierbij zelf uw wensen aangeven.

             

  Ontvangst met (Drankjes)

  Niet van toepassing
  Champagne (methode d`champagnoise) € 6,25 blz.p.
  Kir Royal € 5,50 p.p.
  Koffie/ thee 2 x p.p. + Luxe gebak € <span style="">8,55 </span><span style="">blz.p.</span>
  Koffie / thee 2 x p.p. € 4,80 p.p.
  Prosecco (wit, rosé) € 5,25 blz.p.
  Schipperbitter € 3,75 p.p.

  Ontvangst met (Patisserie)

  Niet van toepassing
  Koffie assortiment € 2,45 blz.p.
  Bonbon € 0,95 p. stuk
  Bruidstaart € 7,50 blz.p.
  Cake € 1,60 p. stuk
  Luxe gebak € 3,75 p. stuk
  Petit four en française € 2,90 p. stuk  

  Lunch

  Niet van toepassing
  Lunch de Wijde Aa € 12,95 p.p.
  High Tea € 24,95 p.p.

  Borrelhapjes

  Niet van toepassing
  De Scheepsbar hapjes Zie prijslijst
  Hollandse borrelplank € 4,95 p.p.
  Franse borrelplank € 6,95 p.p.
  Spaanse borrelplank € 6,95 p.p.

  Diner

  Niet van toepassing
  Eiland BBQ de luxe € 26,50 p.p.
  Eiland BBQ standaard € 21,50 p.p.
  BBQ kinderpakket incl. cadeautje € 9,95 p.p.
  Saté buffet De Kombuis € 19,50 p.p.
  Arrangement Diner de Kombuis € Vanaf 18,50 p.p.

  Drankjes

  Niet van toepassing
  Welkomstdrankjes Zie prijslijst
  Afkoop vrij drinken Zie prijslijst
  De Scheepsbar drankjes Zie prijslijst

  Vaartocht voorkeur

  De tuinentour
  Grachtentocht Leiden
  Jacobswoudse rondje
  Merentocht Groene Hart
  Munnikenpolder route
  Poldertocht Ter Aar
  Ronde van Alphen
  Route/tocht naar wens